ЗАШТО ПРУГА ОД БЕОГРАДА ДО НОВОГ САДА НИЈЕ ОБЕЗБЕЂЕНА?

Покрет за преокрет пита министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Горана Весића и Железнице Србије зашто железничка пруга од Београда до Новог Сада није адекватно обезбеђена. Већ други пут од пуштања у саобраћај долази до прекида  или успоравања саобраћаја због крађе виталних елемената железничке инфраструктуре. Брзина на појединим деловима пруге јуче је са 200 км на час била смањена на 20 км на час, а поједини поласци су  отказани.  Тиме се угрожавају животи путника на овом правцу јер нико не може бити сигуран шта ће и када бити демонтирано са те пруге.

Није јасно како лопови могу да приступе тим елементима, ако постоји адекватна ограда и ако постоји видео надзор пруге. Или видео надзора нема?

Постављамо питање како су са стотинама камера  обезбеђене улице у Београду, Новом Саду и другим градовима, као и скупови опозиције и грађанских активиста попут Шодроша, где се камере налазе на крошњама дрвећа, а тако важан железнички правац није. Тражимо  одговор на питање колико је ова пруга сигурна за путнике и шта ће се предузети да се овај проблем трајно реши?

Scroll to Top