У Новом Саду тренутно ради 143 кладионица, коцкарница или слот клуб, према истраживању које се спровео Покрет за преокрет у  Новом Саду. Највише их је у градском подручју, где их је 120, док у приградским насељима  ради њих још 23 и то у Петроварадину 7, Ветернику  и Футогу по 5 и Сремској Каменици и Каћу по 3. Највише кладионица има Балкан Бет и то 30 док Маx Бет има 27, Моззарт 13, Мердианбет 12, ПИН БЕТ 9 , а своје кладионице имају и готово све друге компаније које се баве овом делатношћу у Србији. Највише их је у центру града, али је велик број у стамбеним насељима на Лиману, Новом насељу и Детелинари. Како Нови Сад има око 300 хиљада становника на сваких 1500 грађана долази по једна кладионица, а ако се изузму  малолетна лица, сваких 1200 одраслих Новосађана „чека“ једна кладионица. Како у Новом Саду има 37 основних школа то значи да је свака школа окружена са 4 кладионице. Како је све популарније и свима доступно клађење преко интернета јасно је да су Новосађани као и остали грађани Србије у канџама кладионица и кокцарница, без било какве заштите.

Број кладионица се убрзано  повећава и само у последња два месеца у Новом Саду је отворено  5 нових кладионица. Градска власт не предузима ништа како би се спречио раст броја кладионица или да би се оне бар дислоцирале из стамбених насеља и удаљиле од школа. Кладионице се масовно  рекламирају на билбордима по граду и на локалним и националним радио и телевизијским програмима.

Број оболелих од зависности коцкања и клађења је на другом месту након наркоманије у Новом Саду и веома се тешко лечи, а град нема довољно психолога и психијатара за збрињавање све већег броја зависника. Клађење често прате и друге социјалне кризе, а најчешће упадање у ланац зеленаша. Многе породице у Новом Саду већ имају бројне проблеме због зависности појединих чланова породице.
Покрет за преокрет ће  кроз предлагање закона на државном нивоу и предлагањем одлука на нивоу града учинити све да се ограничи број кладионица и коцкарница, да се оне удаље од школа и да се забрани њихово рекламирање.