Одлука о поскупљењу градског превоза за 33 процента, најава поскупљење грејања и свакодневни раст трошкова живота у Нишу показују да је једини спас за Ниш и његове грађане у превременим локалним изборима. Садашња нелегитимна и нелегала власт, конституисана на лажним изборима, које је опозиција бојкотовала, показује своје право лице јер  је потрошила новац из буџета за предизборне сврхе СНС-а и сада додатно удара на стандард грађана.

Одлука о поскупљењу   јавног превоза од  1. јуна поскупети за 33% коју је донело Градско веће кореспондира са скидањем мегаломанског постера  Александра Вучића са фасаде хотела Амбасадор. Да ли је „шефу“ Драгане Сотировске мрско да гледа Нишлије који више неће моћи да плате аутобуску карту, која ће уместо 60 од почетка наредног месеца коштати 80 динара? Подсећамо да се у цену горива које купује градски превозник држава већ „уградила“ са својих 60% акцизе, пореза и такси.

Сада је цена градскох превоза готово идентична београдском јавном превозу, иако су београдске трасе неколико пута дуже, а плате у Београду су знатно изнад нишког просека.  У односу на Нови Сад цена ће бити већа за око 20 процената.

Логично је да град не може да има новца за јефтинији градски превоз када се он баца у рупе без дна попут скупог поплочавања трга или фонтане, која иако је коштала пола милиона евра и тренутно не ради.

Како је најављено и поскупљење грејања у Нишу, а Влада Србије ће и Нишлије „частити“ новом ценом струје то ће значити банкрот за многе грађане Ниша. Једини излаз из овог стања су превремени локални избори како би се сменила штеточинска градска власт.