“Ово што данас ради нелегална Скупштина Србије кроз измену изборних закона је обично шибицарење. Како другачије назвати измене закона којим ће се омогућити да режим прави подобне опозиционе листе тако што ће им чланови СНС-а, кроз измене закона, моћи да дају потипис, иако су га већ дали за своју странку. Шта је ако не шибицарење када режим покушава да укине жребање за редослед на гласачком листичу председничких кандидата. Како се другачије може назвати забрана бирачима да подносе приговоре на све неправилности које уоче на својим бирачким местима, па то по предлозима нових закона могу само „ако је њима лично ускраћено бирачко право“. Дакле ако видиш да неко незаконито трпа листиће у кутију или их износи са бирачког места кроз „Бугарски воз“ мораш да ћутиш јер су теби дозволили да гласаш“ – истако је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет на конференцији за штампу испред Скупштине Србије, поводом данашњег почетка расправе о сету изборних закона.

„Нисмо коментарисали до данас рад ове скупине која седи иза ових зидова јер их не сматрамо посланицима, али је ово што данас раде испод нивоа чак и „честитог“ разбојника. Ово је просто шибицарење режима, који се за сламку хвата, јер схватају да немају подршку народа. Како другачије разумети да се забрана злоупотребе јавне функције односи на само задњих 10 дана пре избора, а не на целу кампању или да иста коалиција не може имати чланове проширеног бирачког одбора и за парламентарне и за председничке изборе или да неко ко нема пребивалиште у датој општини може бити носиоц локалне листе“ – додао је Веселиновић уз поруку да подржава предлоге Црте и Транспарентности у том погледу.

Члан Политичког савета Покрета за преокрет, адвокат, Братислав Браца Марковић је истакао да је скандалозно да  15 дана пред изборе започиње расправа о пет изборних закона, као и да тек након тога следи предлагање и усвајање подзаконских аката.

„Јасно је да улазимо у утакмицу без правила односно да се она неће знати до почетка изборне кампање. Посебно је скандалозно да новим законом о избору председника није забрањено скупљање потписа на радним местима, што је до сада био случај. То значи да ће се потписи легално скупљати нпр. у Електропривреди Србије“- додао је Марковић