ПЗП ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ РУКОВОДСТВА “ТРЖНИЦЕ” НОВИ САД ЗБОГ КУПОВИНЕ НЕДОЗВОЉЕНЕ ОПРЕМЕ ЗА СНИМАЊЕ

Покрет за преокрет је данас поднео кривичну пријаву Јавном тужилаштву  против Уроша Лончара и других одговорних у  ЈКП “Тржници” Нови Сад јер је ово јавно предузеће набавило опрему и софтвер за препознавање лица,  која је недозвољена и тиме оштетила градски буџет за преко 4 милиона динара.

ЈКП “Тржница” из  Новог Сада је донело одлуку о набавци  камера, са софтвером за препознавање лица,  који би имао и базу података у којој би било хиљаде фотографија особа које посећују новосадске пијаце. Како је “Тржница” 4. октобра завршила тендер за набавку и уградњу система видео надзора за Футошку, Лиманску и Најлон пијацу, где је посао припао једином понуђачу, фирми “Нео инжењеринг”, по цени од 4.374.314,73 динара са ПДВ-ом, а како нема законских могућности да се она користи дошло је до штете за градски буџет, који се пуни од пореза који плаћају грађани. Постојеће законодавство не дозвољава такав вид надзора и набавка опреме за сврху која је недозвољена је смишљено чињење кривичног дела.

Куповина система видео надзора од стране “Тржнице” са софтвером који омогућава препознавање лица и прављење базе са хиљада фотографија посетилаца пијаце, а исто се може радити и са возилима је врхунац бахатости и самовоље кадрова СНС-а. Политичку одговорност мора да сноси и Милош Вучевић, председник ГО СНС Нови Сад и градоначелник Новог Сада. Ова опрема више личи на шпијунски центар и карактеристика је начина владања режима СНС-а јер им је  жеља да прате  кретања грађана и да то похрањују у њима доступне базе.  Да ли су новосадски Напредњаци отишли корак даље од своје централе па сада у у Новом Саду планирају да  надгледају ко и код кога купује лук и зелену салату  или доњи веш.  Одговор на ово и дгуга питања, посебно ко се дрзнуо на овакву злоупотребу новца,  треба да дају правосудни органи.

Scroll to Top