Режим Александра Вучића кроз превисоке цене горива масовно пљачка грађане Србије. Покрет за преокрет тражи хитно укидање ПДВ-а на акцизу, као и хитно смањење акциза на гориво.

Кроз акцизе и порез на додатну вредност на основну цену режим са својим наметима у цени горива учествује и преко 60 процената. На цени горива од 170 динара произвођачу и трговцу припада око 80 динара, а држава узима око 90 динара.  Врхунац државног клептоманства је у чињеници да режим ПДВ наплаћује и на акцизу, која је за оловни бензин 61,50 динара, а за безоловни бензин 57,84 динара.  Дакле на свој намет који се назива „акциза“ држава наплаћује свој други намет, који се зове „ПДВ“. Занимљиво је да је акциза на гориво, које директно утиче на стандард грађана, готово три пута већа него на нискоалкохолна пића, на која је акциза 23,14 динара по литри. Када се на акцизу од 61,50 динара обрачуна порез од 20% добија се додатних  12 динара намета по литри горива. Када се на то дода и порез на основну цену од 80 динара добија се додатних 16 динара намета. Укупни намети на основну цену горива од 80 динара су 89,5 динара, а када се ту додају  и разне таксе,  попут „накнаде за маркирање“ и „накнадом за мониторинг горива“ државни намети прелазе 60 процената у литри горива.

И  у ценама   дизела који користе пољопривредници државне дажбине учествује са преко 60 процента.   To директно утиче на цене прехрамбених и других производа који су сваким даном све скупљи.   Србија је са  ценом  горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у Европи и свету, а по висини плата је на дну на светском нивоу, а иза нас су само поједине земље Африке и државе сличне севернокорејском режиму. Посебно забрињава чињеница да  режимски дилери нафтне деривате продају, као 90-тих година,  на црно српским паорима, без фискалнох рачуна,  па им ове цене иде на руку. Ово је добитна комбинација за режим и мафију.

Покрет за преокрет тражи хитно укидање ПДВ-а на акцизу, као и хитно смањење акциза на гориво.