Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу пита Драгану Сотировски, нелеганлну градоначелницу Ниша, зашто је мост у Доњој Врежини затворен две и по године и зашто у међувремену није било његове реконстукције или изградње новог моста и да ли је тачно да ће мост бити срушен – без изградње новог моста? Подсећамо нелегалну градоначелницу и нелегалне градске челнике да је Врежински мост затворен у марту 2019. године и да је грађанима обећано да ће реконстукција бити завршена до краја лета 2019. године.

Две и по године мештани ових насеља користе обилазни, знатно дужи и небезбедан, пут од око два километра, што им отежава свакодневни живот. Како мост у насељу Доња Врежина, преко Нишаве, спаја Доњу Врежину и Дуваниште комуникација је знатно отежана. Мештани су годинама користили Врежински мост, а ова нелегална власт је одлучила да га затвори, а све је више најава да ће он бити срушен или ће се сам урушити и да неће бити његове реконстукције и да нови неће бити изграђен. Стручњаци, са правом, упозоравају да би услед урушавања моста могло да дође до поплаве околних нишких насеља.

Тражимо хитан одговор због грађана ових насеља али и свих Нишлија. Тражимо и одговор да ли је тачно да је предузеће “Србијаводе” није дало дозволу за реконструкцију моста и да се то крије и да нема никаквих планова како да се овај проблем реши и да се као многе ствари у Нишу и овај проблем грађана гура “под тепих”. Подсећамо нелегалну градоначелницу да све Нишлије немају службени аутомобил и да међу њима има старијих, деце, инвалида и немоћних.