„Одлазите већ једном госпођо Меркел. Девет година подржавате диктатуру у Србији.“ – рекао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ недалеко од Палате Србије, на удаљености до које се могло прићи овом здању, јер је обезбеђење бранило прилаз због доласка Ангеле Меркел, коју у опроштајну посету прима Александар Вучић. Активисти ПРЕОКРЕТА имали су велики транспарент на којем су биле исписане речи које је Веселиновић изговорио, али на немачком  језику.  На транспаренту је писало: „ Gehen Sie endlich, Frau Merkel! Seit 9 Jahren unterstutyen sie die Diktatur!“

  • Криви сте јер подржавате режим који је одустао од евро интеграција. Оне су остале само на вербалним обећањима, а режим је учинио све да нас удаљи од Европске уније. Подршка европским интеграцијама међу грађанима Србије никада није била мања. Криви сте јер подржавате Александра Вучића, који је затро демократију у Србији, који погазивши Устав и законе спроводи самовољу. Криви сте госпођо Меркел јер је наша земља сврстана у неслободне државе са хибридним системом, у којој не постоје слободни избори и у којој се затире опоиционо и свако другачије мишљење. Госпођо Меркел криви сте јер сте нас оставили иза жице коју је подигао ваш пријатељ Орбан. У исто време госпођо Меркел ви својом подршком „заливате“ недемократске режиме у Европској унији и ван ње.

Веселиновић је поручио да је Ангела Меркел крива што се у Србији ради за пар шака пиринча, јер се радни сат плаћа 1,7 евра, а до тога нас је довео режим који је подржавала.

„Наши најбољи млади стручњаци отишли су у Немачку. Неки и преко споразума о трансферу наших медицинских радника у вашу земљу. Нама је остало да се поред тога боримо за демократске вредности у Србији. Иако нас остављате у једној од најкорумпиранијих  земаља у Европи и  свету. Нећемо одустати, упркос бремену које нам остављате. Надам се да ћете посетити слободну Србију, у којој ће ваш пријатељ и његови пајтоси бити иза решетака.“ – закључио је Веселиновић.