Градски одбор Покрета за преокрет Ниш јавно пита градско нелегално руководство зашто није наплатило пенале компанији Баувезен,  која је  пет пута пробијала рокове, а још увек није завршила радове на Тргу краља Милана у Нишу. Ко даје за право нелегалној градоначелници Драгани Сотировски да и након треће године како трају радови на тргу рокове помера и то усмено. Тиме наноси финансијску штету граду јер нема санкција за померање рокова, нити званичног документа о кашњењу и поступку за наплату пенала.

Да ли је тачно да уместо пенала граду Нишу ова компанија пуни касу СНС-а и његових функицонера?  Постављамо питање да ли ће државно тужилаштво поккренути истрагу против нелегалног градског руководства јер је због неплаћана пенала град  финансијски оштећен, а поред тога грађани трпе штету и малтлетирање због радова који се изводе непрофесионално. Очито је да ће трг бити трајно унакажен због неравнина, које се уочавају, али и због одлуке нелегалних градских власти да са трга уклоне већи део  зеленила.

Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу подсећа да је недавно рок завршетка радова „усмено“ померен на 1.август, без информације да је против извођача покренут поступак за наплату пенала због кашњења.