Гасификација Краљева само за богате?

Градски одбор Покрета за преокрет Краљево јавно пита нелегалног градоначелника Прердрага Терзића да ли је тачно да ће цена приључка, у поступку гасификације Краљева, бити 1.000 евра? Питамо нелегалног градоначелника да ли је тачно да ће они који не буду имали новца да се прикључе на гасну мрежу, као загађивач животне средине, плаћати посебну казнену таксу?

ГО Покрет за преокрет Краљево изражава озбиљну сумњу у пројекат гасификације Краљева коју је градоначелник под велом тајне уговара, без предходно представљеног докумената на увид јавности. Податке до којих је дошао Покрет за преокрет у Краљеву указују да би цена гасификације у Краљеву била 1.000 евра по домаћинству.  На то би се додао трошак уградње котла, који је независан троошак и није укључен у прикључак. Таква цена неприхватљива је за већину Краљевчана. То значи да би само богати могли да се прикључе на гасну мрежу, а да би већина сиромашних Краљевчана наставили да се греју на угаљ или на друге еколошки штетне енергенте. Оно што посебно забрињава Краљевчане је могућност да за то буду и кажњени.

Питамо нелегалног градоначелника: Зашто су документе, са ценама,  скрива од јавности?

Суштина документа који се, очито,  крије од јавности , је у  чињеници да Предраг Терзић, односно коалиција  СНС и СпС-а коалиција  крије од јавности је да су предвиђене пореске казне, односно таксе,  за домаћинства која нису у могућности да приуште себи прикључак на гасовод.  Према нашим сазнањима свако домаћинство које се не прикључи на гасовод биће третирани као загађивачи животне средине и биће додатно опорезовано – као загађивач.

ГО Покрет за преокрет Краљево тражи хитан одговоре на ова важна  питања за грађане Краљева.

Scroll to Top