Комунална милиција  Града Београда уручила је  данас  Покрету за преокрету прекшајни налог о   о  новчаној казни од  50.000 динара само зато што смо пред улазом испред  Скупштине града Београда поставили транспарент са натписом „Преокрет за Београд – доста пљачке“.

Ова казна је без  правног основа, јер није урађено ништа мимо Закона о јавном окупљању и представља економско застрашивање нашег  покрета. Срамна је чињеница да је ова  казна већа  неколико пута од казни за физичке насилнике из Бетон хале. Како је и ЦИНС у свом истраживању јуче навео већина хулигана, који су прекршили Закон о јавном реду и миру,  гоњена је за непристојно, дрско и безобзирно понашање, а новчане казне су се кретале од 5.000 до 31.000 динара. У скоро трећини осуђујућих пресуда казна је била испод законског минимума. Претходно је наш одборник и председник градског одбора Миша Бједов већ неправоснажно кажњен са 50.000 динара јер је на скупу дао подршку Драгану Ђиласа када су му  нападнута деца и породица током пандемије.

Наш скуп, на коме је истакнут транспарент,  је одржан 02. јуна и био уредно пријављен полицији. У пријави је назначено да ће на скупу бити транспарената. Разлог кажњавања је од стране Комуналне милиције је  што је транспарентом „нарушен изглед зграде“. Подсећамо да је скуп организован из разлога што градоначелник Зоран Радојичић и Горан Весић пола године нису одговорили на питање, које је у писаној форми поставио одборник Преокрета Миша Бједов,  зашто је град Београд за шесто година опљачкао Београђане за 190 милиона динара преко „Београдских електрана“, кроз монополске цене грејања. На протесту је наглашено да је свака Београдска породица, која се греје на централно грејање, а која има стан од 80 м2 оштећена за 2.000 евра. Транспарент је само представио истину о пљачки Београђана и последица је игнорисања захтева да се истина о пљачки призна и да се грађанима врати опљачкани новац.

Ова казна, на које ћемо се жалити, неће нас уплашити и одвратити од намере да наставимо да питамо ко је покрао Београђане.

Казну је Покрету за преокрет потписао комунални милицајац Миљан Кнежевић.