Избори за савете месних заједница у Новом Саду нерегуларни

Градски одбор Покрета за преокрет Нови Сад осуђује срамне притиске на бираче за време кандидовања и на данашњи дан избора за савете месних заједница у Новом Саду. Уз  необавештеност грађана о изборима, што је био циљ нелегалних струкрура власти у Новом Саду, цео изборни процес прати поткупљивање бирача, отежавање кандидивања и медијска хајка на независне цандидате, од стране градских портала које финансира СНС.

Изборе за месне заједнице на Новом насељу, Лиману  на Јужном  Телепу и другим месним заједницама карактерише присуство  напредњачких активиста, међу којима доминирају набилдовани и тетовирани људи, који стоје  испред изборног места. Из возила, поред бирачких места, се коридинирају активности.  Џипови, комбији и други аутомобили   довозе “сигурне гласове”, међу којима су често стари људи, којима су претходних дана дељени “поклони”. Особе из бирачких одбора излазе са бирачким списковима  и читају возачима по кога треба да се иде.  Возачи уводе људе и претходно им говоре за кога да гласају.  Све се то реализује наовцем из буџета Новог Сада.

Учестовање на изборима за савете месних заједница су постали привилегија чланова режимских странака, па су грађани Новог Сада, који им не припадају, постали грађани другог реда. ГО Покрет за преокрет Нови Сад не сматра данашње изборе ни легалним, ни легитимним, уз пуно поштовање према појединцима који су се својим именом и презименом супроставили режиму.

Scroll to Top