СНС и СВМ довели су Општу болницу у Суботицу до ивице колапса и нужна је смена целокупног руководства како здравствена сигурност грађана Севернобачког округа не би била до краја угрожена.
Директор Слободан Пушкар, који је наметнут особљу болнице и који је кадар СНС-а у Новом Саду, заједно са својим пријатељем, СНС аналитичаром Бранком Радуном, отерали су значајан број квалитетног здравственог особља из ове болнице. Нико од 198 лекара по проценама СНС-а И СВМ-а нема способности да води болницу већ им је наметнут човек ван установе, а показало се без способности да води ову здравствену установу. Није ни чудо када му је први сарадник, од пре две и по године, Бранко Радун, без икаквог искуства у здравству. Нихово вођење болнице карактерише напуштање ове важне здравствене установе четрнаест специјалиста и субспецијалиста, па су нека оделења на минимуму лекарског кадра. Због тога се и за мање тешке случајеве пацијенти упућују у Нови Сад, што некада може бити кобно по њихово здравље и живот. Уместо специјалиста у болницу је запослен Бранко Радун, историчар по струци, и то у периоду забране запошљавања у јавном сектору. Пацијенти који се збрињавају у овој установи сведоче о нехигијенским условима, запушеним тоалетима и неисправним инсталацијама. Недостаје санитетског материјала и лекова, које пацијенти морају да доносе од куће. Велико је незадовољство међу здравственим особљем и постоји могућност да болницу напусте још неки лекари, што би било кобно по ову установу и гађане Суботице и Севернобачког округа.
Само смена целокупног руководства и подршка квалитетним кадровима у Општој болници у Суботици могу да спасе ову установу од додатног урушавања. Покрет за преокрет у Суботици даје пуну подршку таквим иницијативама које потичју од запослених у овој установи.