Режим Александра Вучића пљачка грађане више него Турци

Режим Александра Вучића је увео веће намете него што су ономад раји наметали Турци. Они су узимали 7%, највише десетину, а погледајте данас намете који расту сваки дан. Градска скупштина Београда је повећала опет порез на имовину за око 7%. И та одлука нема везе са статистиком која се тиче раста цене станова или животним стандардом већ је то принцип „мени треба толико“. Исто је и на државном нивоу. И онда се тај новац расипа, а држава, тачније сви ми се задужујемо. Једина смо земља, поред Црне Горе, чији грађани плаћају порез на имовину. Хрватске владе су више пута покушале да тај порез уведу али отпор грађана је био велики. Код нас се, за сада, нико не буни. Посебна је прича са повећањем намета паушалцима у Србији, који иако прошле године скоро нису радили, сада морају да плате репрограмирани порез, као и камату на период у коме нису имали готово никаквих прихода. А имали су и у том периоду трошкове – истакао је адвокат Бојан Чедић, на фб трибини Покрета за преокрет под називом „Преокрет за Београд – доста пљачке“.
На трибини је речено да је поскупело све: струја, комуналне услуге, ТВ претплата, банкарске услуге, а да је енорман раст цена хране и да то обичан кућни буџет не може да поднесе и да грађани полако падају у дужничко ропство, које неће добро да се заврши.
Бојан Чедић је истакао да „благодети“ живота осете сви и у шаљивом тону рекао да није јасно зашто смо отерали Турке када нам се сада дешава баш све онако како смо учили и читали да се дешавало у турска времена.

Scroll to Top