Градски одбор Покрета за преокрет у Београду пита градску власт зашто објекат новог дома здравља у Борчи није отворен иако је пре четири месеца, по речима градских челника, он завршен.    Дуго обећавани дом здравља у Борчи је по речима градоначелника Београда Зорана Радојчића завршен  крајем прошле године, али он не ради иако је од завршетка радова  прошло више месеци. Објекат од 7.000 м2 и 1200 м2 подземних гаража, који би требао да опслужује 150.000 грађана на левој обали Дунава, не само да не ради, он није ни опремљен, а постоје незваничне информације да је након последњих киша подрум био поплављен и да постоји проблем са подземним водама. Компанија W.D. Concord Wеst, као главни извођач, на свом званичном сајту је завршетак радова најавила до краја 2020. године. Грађевински део радова је, по свему судећ, завршен, али није извесно када ће дом здравља бити опремљен и када ће примити прве пацијенте. До тада ће око 150.000 грађана у време епидемије здравствену негу тражити у неусловним просторијама, делом подрумским, амбуланте у Борчи.

Подсећамо да је Зоран Радојчић гостујући на телевизији Пинк 6. Јануара ове године је изјавио:  „дом здравља у Борчи је завршен и биће отворен до краја фебруара“. Притом је рекао да је инвестиција била вредна 77 милиона динара.  На основу чињенице да се већ готово 4 месеца ништа не дешава, да нема никаквих радова, а да је дом здравља празан питамо градоначелника Радојчића зашто је обмануо становнике Борче и леве обале Дунава. Тражимо пуну истину и разјашњење да ли је у питању грађевински проблем или финансирање опреме и када овај ће овај део града добити дом здравља.  Недавне изјава Александра Стојановића, директора Дома здравља „Др Милутин Ивковић“ на Палилули, у оквиру кога би треабо да  ради и објекат у Борчи, да је у току „набавка намештаја“ иако је тачна говори о тоталној конфузији градских служби. Ако се тек сада набаља намештај јасно је да градоначелник није имао правоваљане информације када је рекао да ће дом здравља почети да ради до краја фебруара.  Подсећамо да су представници садашње власти изградњу овог дома здравља обећавали и његову изградњу померали више од 8 пута.

Одборник Покрета за преокрет у Скупштини града Мишо Бједов поднео је данас званичан  захтев градоначелнику Београда којим тражи информацију о разлозима зашто ова дом здравља није стављен у функцију.