Покрет за преокрет јавно тражи од Републичког јавног  тужилаштва да покрене хитну  истрагу због незаконите набавке витамина намењених пензионерима, која је, мимо редовне процедуре, спроведена по налогу председника Републике Александра Вучића.  Председник Републике је овом набавком од преко милијарду динара  прекорачио своја овлашћења, прописана Уставом Републике Србије, али и Закона о јавним набавкама. Тражимо хитно покретање истраге и над  Златибором Лончаром, нелегалним министром здравља, чије је министарство  формално спровено набавку без јавног позива и тендера.

Подсећамо да су минерал цинк, витамин Д 3 и Ц витамин набављени директном погодбом од компаније  Goodwill Pharma, власништво истоимене компаније из Мађарске,  чији је блиски пријатељ председник Александар Вучић. Набавка од око 9,4 милиона евра тиме је реализована између „пајташа“ иако је новац за ту набавку – новац свих грађана Србије.  Како у овом случају није реч о вакцинама или респираторима и како ове витамине у Србији и свету производи на стотине компанија  јасно је да се овде ради о коруптивном послу у који је директно умешан председник Републике и министар здравља.

Покрет за преокет оцењује да се овим незаконитим поступцима набавке  крше све предрасуде да у Србији има макар  остатака правне државе, када је у питању понашање највишег државног врха. Александар Вучић и његово окружење  свакодневно гази  Устав и законе и за своје  понашање мораће да  кривично одговарају, ако не сада, онда сигурно када дође до промене ове корумпиране власти.