ХИТНО ВРАТИТЕ “РАДНИЧКИ” У СОМБОР

ГО Покрет за преокрет Сомбор тражи да се фудбалском клубу “Раднички” из Сомбора омогући хитно враћање на Градски стадион у Сомбору. Ова тема надилази сомборске оквире јер је рач о једном од најстаријих фудбалских клубова на простору Србије. Подсећамо јавност да је “Раднички”, фудбалски клуб, основан 1912. године, који ове године обележава 109 година постојања, без и једног основа и мимо свих прописа, почетком фебруара „протеран” са Градског стадиона у Сомбору. Финансијске потешкоће Радничког нису смеле бити разлог да деца и омладина Сомбора остану без места за тренинг и такмичење. Није јасно како држава има пара за националне стадионе, а не може да помогне деци и омладини “Радничког” Ових дана “Раднички” се налази у “избеглиштву” у селу Купусина и тренирају на терену спортских пријатеља из локалног клуба “Партизан”. Не чуди нас што не реагују Фудбалски савез Војводине и Србије јер је јасно ко води те организације и шта им је приоритет.

Ускраћивање деци и омладини права да се баве спортом је лицемерна лекција странке која је у изборну кампању ушла са слоганом “за нашу децу”. Све то се дешава у Сомбору у којој апсолутну власт држи СНС.
То је све учињено управо вољом моћника блиским СНС власти у Сомбору. Ово је очита злоупотреба политичке моћи на штету грађана, на очиглед јавности. Све је последица, на шта указују из Радничког, нелегалног закључавања капија стадиона за играче Радничког од стране Дарка Косановића, директора Спортског центра Соко.

Сомборска јавност, али и јавност целе Србије мора да сазна одговор на питање -како је могуће да клуб са тако дугом традицијом буде протеран из Сомбора и како није могло да се дође до заједничког језика, без обзира на личну сујету директора Центра. Није нормално да уместо договора директор Центра присиљава друге кориснике тог простора да потписују срамну петицију против Радничког. Није јасно како је директор дошао на идеју да се петицијом, са позиције моћи, обрачунава са једним од симбола Сомбора.
ГО Покрета за преокрет Сомбор тражи хитно поништавање одлуке о протеривању Радничког са Градског стадиона и проналажење прихватљивог финансијског решења за овај клуб.

Scroll to Top