“У Србији има више десетина хиљада људи који су преварени тако што су купили и платили станове, а нису их никада добили. Услов да се реши то питање је да се промени власт и да се измене закони, који би дефинисали да одговорност за збрињавање тих људи има и држава. Поготово оних који су постали социјални случајеви јер су дали новац да би добили стан, а немају другу некретнину. Држава је одговорна јер су те компаније и агенције биле регистроване код АПР-а и морале су бити предмет контроле. Држава је морала прописати гаранције које морају да обезбеде да би се бавиле изградњом и трговином некретнинама” – истакла је Гордана Нинков из Покрета за преокрет, једна од преварених, на трибини ове организације са темом под називом „Преокрет за Београд – доста пљачке“

– Ако би ми добилил статус социјално угрожених, јер многи од нас смо данас подстанари, а неки са децом у веома тешком стању, могло би да се нађе решење. Једна од могућности је да градови и општине дају парцеле за социјалне станове, да инвеститори на тој локацији граде и за тржиште, а да 1/3 станова припадне социјално угроженим због превара јер, понављам, држава је сaодговорна. Баш као код Језде, Дафине и других превара. Постоје и друге могућност, али битна је воља будуће власти, јер ова не показује нилакав  интерес за то – истакла је Нинков и напоменула да највише преварених има у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Зрењанину и позвала на удруживање ради остваривања права.

Адвокат Братислав Браца Марковић, који води ове трибине, истакао је да значајан број грађана имају пресуде против инвеститора, али су они сада, као инвеститор који је преварио и многе Новосађане далеко. Неки у Израелу, а Србија нема са овом земљом споразум о изручењу, али се и не труди да те људе приведе правди.