Млади Покрета за преокрет оцењују да су  изјаве Небојше Стефановића, министра одбране у нелегалној Влади и високог функционера СНС-а о могућности увођења обавезног служења војног рока штетне и незреле. Млади који желе да служе војни рок имају могућност да то учине добровољно, а стварање обавезе или  наговештај тога представља покушај прикупљања политичких поена кроз јефтино  политиканство и пропагандну милитаризацију. Можда су лична или страначка истраживања показала да ће ова изјава Небојши Стефановићу или СНС-у донети политичке поене, али их јавно питамо –  да ли сте направили истраживања колико ће ова изјава утицати на одлуку младих да оду из земље. Према доступним истраживањима, под утицајем пандемије, додатно се повећала жеља за одласком из Србије –  код чак 41,8 % младих. Да ли ће их најава обавезног служења војног рока натерати да остану у земљи или ће произвести супротан ефекат?

На жалост живомо у земљи у којој је претходни министар био дезертер и то за време ратних година, а нови министар је лажни доктор наука, чија породица тргује оружјем. Живимо у земљи у којој студенти на највећем броју факултета немају ни часове физичког васпитања.

Уместо да режим нешто ради како би младе задржао у земљи Небојша Стефановић прича о обавезном служењу војног рока. Младима у Србији је доста прича о ратовима. Свако од нас у породици има неку тужну причу из претходних ратова. Хоћемо компјутере, позоришта, терене за спорт… Нећемо у тенкове и на хаубице. Нека то раде професионалци и нека за то буду добро плаћени. Уместо тога млади би  током редовног школовања могли да буду едуковани за помоћ у ванредним ситуацијама, па и рату. Али би им, пре тога, требало пружити могућност да након шлоловања остану у Србији.