Омладина Покрета за преокрет на крају ове године исказује своје незадовољство и огорченост због неодговорног односа режима у Србији према младима. Подсећамо да Србију дневно напусти 142 човека, међу њима највише младих. То су три пуна аутобуса који одвозе наше рођаке, пријатеље, комшије… Србију годишње напусти 52, 000 људи, месечно више од 4 000 људи. Сада се под утицајем пандемије додатно повећала жеља за одласком из Србије код чак 41,8 % младих. То морамо да променимо!

За младе који живе у овој земљи свака година је неизвесна и то у основним егзистенцијалним питањима. Међутим, година која је на самом одласку је била посебно тешка. Сви проблеми који су настали у земљи услед штетне и неспособне владавине овог режима, у овој години су додатно испливали на површину и додатно се продубили.

Зато на крају ове године коју је обележила криза услед пандемије, Омладина Покрета за преокрет жели да укаже на срамно понашање и однос власти у Србији према младима у протеклом периоду.

Од почетка пандемија до данас није се појавила јасна стратегија којом би се помогло младима у периоду кризе. Тако је низ питања која се тичу здравља, образовања, посла и економске сигурности остао отворен и млади су уместо јасних решења и помоћи државе остали препуштени сами себи.

Посебно за образовање је ово био изазован периоду, међутим и ту дуго није постојао никакав одговор власти, а када се појавио био је нејасан и неефикасан. Посебно непоштовање власти се видело кроз однос према студентима. Посебно у епизоди са студентским домовима. У неколико наврата се мењала одлука о исељавању студената из домова, што је резултирало протестом и незадовољством. Али и непоправљивом штетом.

Врхунац цинизма види се у слогану током изборне кампање „За нашу децу“ јер је несхватљиво да странка која толико не брине о младима и због које годишње оде огроман број младих из Србије, узме баш овај слоган.

При најскоријем поскупљењу ПЦР тестова власт такође није узела у обзир то колико има младих који се школују или раде у иностранству, а који су дошли у Србију само током зимских празника те колико ће ово поскупљење утицати на њихов или новчаник њихових родитеља

Као Омладина Покрета за преокрет питамо се и шта раде државне институције које су надлежне за проблеме младих и којима су та питања примарни задатак. Зашто се резултати њиховог рада као и њихов рад генерално уопште не примете и да ли су ове државне институције допринеле решавању макар једног питања које се тиче младих?

Бити млад човек у Србији је тешко само по себи, иако је Србија земља многих благодети, смер у којем је води владајућа странка онемогућава нормалан живот у земљи. Ми као омладина Покрета за преокрет радићемо, као и до сада на питањима која се тичу младих јер желимо да Србији постане добро место за живот за све генерације. Земља у којој ће млади бити задовољни и у којој ће желети да остану.