Градски одбор Покрета за преокрет Ниш сечу кедрова на Булевару Немањића сматра злочином против природе и здравља Нишлија . Бахата нелегална градска власт посекла је здраве кедрове без било каквог питања Нишлија. И то све поред пандемије корона вируса која влада у Нишу и целој земљи. Људи умиру сваки дан, а лекари саопштавају да је загађеност ваздуха један од фактора који повећава смртност од корона вируса. Нелегалну власт у Нишу то не интересује. Иако се густа магла, помешана са димом из димњака и аутомобиле надвија над градом нестручни нишки властодршци нам одузимају и ово мало кисеоника.
Ово се у Нишу не дешава први пут. Пролетос су испред лабораторије Института за јавно здравље посекли два прелепа, здрава стогодишња стабла кедра, која су посадили ратници након повратка са Солунског фронта, и која су била под заштитом државе. Сазнајемо да имају намеру да посеку и три јелке на Тргу краља Милана.
ГО Покрет за преокрет захтева одговорност оних који су дозволили сечу нишких кедрова И тражимо обуставу сече зеленила у Нишу, који је последњих година оставо без значајних зелених површина и дрвећа, а загађење је значајно порасло. Поручујемо им кроз прилагођене стихове Балашевићеве песме: Не сеците нам кедрове, без њих ће нас ветрови одувати…