„Српска напредна странка је у завршној фази укидања војвођанске аутономије. Многе невладине организације имају већи утицај од Скупштине и Покрајинске Владе. Тај процес започет је 2012 године, а последњих година економском девастацијом ресурса АПВ тај процес се приводи крају. На удару је пољопривредно земљишне, шумска подручја и водни ресурси“ – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет поводом данашњег суђења у Управном суду у Новом  и јавно израженог револта   банатских пољопривредника поводом  давања 76.500 хектара пољопривредног земљишта у закуп на 30 година компанијама Тенис и Фуд планет.

-У овом послу економске девастације и укидања аутономије Војводине имају свесрдну помоћ СВМ-а и СПС-а, а у Новом Саду и још неким градовима у Војводини и Лиге социјалдемократа Војводине. Покрајински секретари извршавају налоге централе СНС-а. Тренутно су на удару пољопривредне површине које је СНС власт планира да уступи немачкој компанији Тенис и то 75000 хектара и Фуд планету 1500 хектара. То ће уништити више стотина пољопривредних газдинстава у Банату и довести до даљње депопулације овог дела Војводине. У току су и други штетни СНС пројекти у Војводини попут плана померања одбрамбеног насипа код Новог Сада, где се планира изградња Новог Сада на води, као и узурпација Фрушке горе од стране власника исте компаније -Галенс. Љјуде који живе у Војводини за такве важне ствари нико не пита. Путна инфраструктура у Војводини је у заостатку за остатком земље. Стање загадења канала Дунав-Тиса-Дунав је катастрофално. Покрајински функционери добили су улогу феудалних намесника. Страни латифундисти више се питају него локалне самоуправе у Војводини. Најбоље пољопривредно земљиште у Бачкој већ је у рукама странаца или СНС погодних „инвеститора“. Војвођанске институције су добиле значај невладиних организација јер не одлучују ни о чему – истиче Веселиновић

Веселиновић додаје да то не би било могуће да се поштује војвођанска аутономија, јер би онда о тим стварима неко питао људе који живе у Војводини. За њега је доказ томе и чињеница да није донет закон о финансирању АПВ, а да се покрајински будзет своди на финансирање плата, као и да се са СВМ-ом преговара о прављењу округа по националном кључу. То према Веселиновићу никада није била жеља људи који живе у Војводини.