Гаража “Пионирски парк” потенцијални извор заразе ковидом 19

Већ месецима у градској гаражи “Пионирски парк” , којом газдује Град Београд нема средстава за дезинфекцију, средства за прање руку, убруса за руке, нити тоалет папира. Како се паркирање плаћа на аутоматима на улауи, ни поред аутомата нема средстава за дезинфекцију. Гаража има капацитет за 461 паркинг места и увек је готово пуна, а кроз њу дневно прође више хиљада људи.  Јавно питамо градоначелника Београда Зорана Радојчића и његовог заменика Горана Весића – зашто је то тако и зашто не бринете о Београђанима и њиховим гостима.  Како вас  није срамота да испод баших  прозора не поштујете мере у борби против епидемије ковида 19. Ова гаража је потенцијални извор и других зараза. Подсећамо да је ова гаража обновљена пре неколико месеци и да је у обнову уложено више десетина милиона динара, а да је запуштена, посебно санитарни чворови. Њеном отварању након обнове 07.02.2020. присустовао је заменик градоначелника Горан Весић и том приликом изјавио да не „заостаје за таквим објектима у великим европским метрополома“.  Питамо градско руководство како мисле да дају пример другима када се сами понашају супротно прописаним мерама, али и супротно пословном понашању. Реч је о гаражи у центру Београда и она би требала да буде огледало града.

Милорад Бједов одборник Покрета за преокрет у Скупштини града Београда данас ће поднети одборничко питање градоначелнику Зорану Радојчићу,  са истим садржајем и тражити  хитан одговор.

Градски одбор Покрета за преокрет позива градску инспекцију да хитно извши надзор над овим јавним објектом,  казни одговорне и пеипишу хитне мере.

Позивамо грађане да укажу на слична стања у Београду.

Scroll to Top