-Ја јесам прекршио Уредбу о забрани кретања која је у том моменту важила, али сматрам да нисам учинио прекршај, јер сам се на том месту нашао у нужној одбрани, бранећи децу свог пријатеља Драгана Ђиласа –  рекао је Милорад Бједов, председник Покрета за Преокрет Београд и одборник у Скупштини Београда данас у својој одбрани  пред Прекршајним судом у Београду, поводом захтева за покретање прекршајног поступка којим се терети да је дана 04. маја ове године прекршио уредбу о забрани кретања изјавио је да је тачно да се наведеног дана око 19 и 30 до 20 и 30 часова био на углу улице Браничевске и Патријарха Варнаве.

 -Наиме, вече пре тога из зграде која се налази поред зграде у којој живе његова не само малолетна деца, већ МАЛА деца, допирале су у време полицијског часа са озвучења огромном јачином увреде на рачун мог пријатеља Драгана Ђиласа. Деца су била јако узнемирана и плакала су, а полиција није изашла да идентификује особе које су на овај груб начин узнемиравале Драганову децу. Због тога он ме је као свог пријатеља позвао да ове вечери будем уз њега како би заштитио породицу. То бих учинио за сваког свог пријатеља, Јер полиција те вечери није радиа свој посао, па смо то морали да радимо ми као његови пријатељи –  навео је даље Миодраг Бједов.

-Вече пре тога видео сам Драгана на телевизији како саопштава шта се догодило његовој породици. Као човек који је учествовао у одбрани свог огњишта и живота у рату у Хрватској умем да препознам код људи осећај угрожености. Те вечери код Драгана сам препознао да је он уплашен јер је његова породица угрожена.

Такође, ово дело више не постоји јер је Уредба укинута, а суд ме и сада позива као окривљеног што није у складу са законом и Уставом. Никада ни пре ни после тога нисам прекршио уредбу, човек сам у озбиљним годинама И поштујем закон. Понављам ово је била нужна одбрана деце мог пријатеља- истакао је Бједови и навео  да новчану казну коју му евентуално изрекне суд неће платити јер није учинио ништа противзаконито и спреман је да невин иде у затвор.

Његов бранилац, адвокат Братислав Марковић изјавио је да је Бједов уредбу прекршио у нужној одбрани, јер је притекао у помоћ деци свог пријатеља. Такође, део уредбе која се односи на кажњавање и након престанка ванредног стања апсолутно је неуставан, јер се увек мора ићи блаже по окривљеног, заправо узети у обзир чињеница да је та уредба укинута, те и прекршај више не постоји.

-Мој клијент и пријатељ Мишо Бједов бежао је пред варварима и убицама које су га протерале са родног огњишта, а у Београду је дочекао да мора своје пријатеље бранити од сличног зла – истакао је адвокат Марковић