Излив насиља последица спреге државе и криминалних група

Удружена опозиција Србије (УОПС) оцењује да је најновији излив насиља у Србији продукт дуготрајног, сад већ јавног пакта режима Александра Вучића са српским подземљем. Стравичне сцене пребијања и ломљења руку онесевешћеном младићу у Новом Саду, последица су толерисања криминалних група, чији припадници уживају заштиту државе која их, по потреби, користи против сопствених грађана.
Најновији догађаји показују последични низ и везу између мучког пребијања људи од стране полицијских и параполицијских снага на протестима почетком јула у Београду али и најновије ескалације насиља широм Србије. Све је то доказ повезаности СНС режима, полицијског врха и разуларених криминалних банди. Постојећи полицијски врх након афера попут Јовањице, Крушика или раније Савамале показује да је у служби једне странке и заштите њених криминалних кракова.
Ослобађање Звонка Веселиновића и Цанета Суботића, везе Александра Станковића званог Сале Мутави са Дијаном Хркаловић, ослобађање Вељка Беливука званог Веља Невоља оптуженог за убиство и поред нађеног ДНК на месту злочина, јасно показују директну повезаност режима Александра Вучића и српског подземља.
Данас се криминалци крећу у блиндираним возилима, док припадници њиховог обезбедења имају значке МУП-а. Ништа се није десило поводом убиства на пумпи на Вождовцу иако постоји снимак убиства, а исто је и код многих других “неразјашњених” случајева.
Најновије дешавање у Новом Саду, где се недељама заташкавао стравични злочин, од кога се леди крв у жилама, остао би у тајним полицијским досијеима да није било грађана. На овом случају видљива је спрега врха полиције, која штити новосадске полицијске челнике, чак и када су појединци, под њиховом надлежношћу, прекомерно примењивали силу према детету ометеном у развоју.

Овакви догађаји, који се дешавају сваки дан, широм Србије, шире страх, подстичу несигурност грађана и изазивају озбиљну забринутост, а уз то понижавају оне полицајце који савесно раде свој посао. Све са циљем ширење што већег страха међу људима, да би се њима лакше управљало и манипулисало.

Scroll to Top