Градски одбор Покрета за преокрет у Београду најоштрије осуђује намеру актуелне градске власти да промени називе једног броја улица у Београду. Најава Горана Весића, заменика градоначелника Београда, да ће се приступити промени назива улица које имају везе са неким бившим републикама, открива право лице СНС власти и радикалско наслеђе нетолеранције. Трагичније је што се то ради у време пандемије у немогућности грађана да о томе адекватно кажу свој став.

Београд је увек био град који поштује различитости у културолошком, верском, националном и сваком другом смислу. Београд је град у коме кроз историју и данас живе људи разних нација и вера и који због своје отворености има посебно место у европској цивилизацији. Београд није био само главни град бивше државе већ је он био и остао „главни град“ Балкана баш због тога што је превазишао паланачки дух, који својом намером о промени назива улица намеће Горан Весић.
Између осталог најављена је промена имена улица Поречке, Хварске, Хрватске на Палилули, затим Сплитске, Подравске и Бјеловарске на Вождовцу и Шибеничке (Звездара).

Мењаће се називи и Љубљанске, Бледске, Босанске и Мариборске на Звездари, Цељске улице на Врачару, Лопудске на Савском венцу, Мурске на Вождовцу, Зеничке на Палилули.

Поред осталог Сарајевске и Мостарске улице. Онима који тренутно владају нашим градом, очигледно је важан национални префикс, али су им потпуно непознате историјске, географске, као и културолошке чињенице. Сарајево представља родно место и место стварања многих Срба, који су оставили неизбрисиви траг у нашој историји. Република Српска има два главна града. Поред Бања Луке то је Источно Сарајево. Исте чињенице односе се и на Мостар, град Алексе Шантића, Пере Зубца, Душка Бајевића и многих других прослављених Срба.

Шибеник је седиште Далматинске епархије Српске православне цркве, у којој се налазе манастири Крка, Крупа и Драговић и бројни други верски објекти.
Каква је то порука Србима који живе на том подручју, али и припадницима других нација који су дали свој допринос развоју културе, спорта, економије и других друштвених сфера Београда.
Да ли ће сутра донети одлуку да промене називе улица Дечанске, Книнске, Зрмањске, Личке…
Градски одбор Покрета за преокрет у Београду пита до када ће они који сплетом несрећних околности и за Београд и за Београђане, само тренутно њиме владају, уништавати симболе нашег града са срцем у којем је увек било места за све.