Онемогућавање компанији СББ да поставља своје оптичке каблове и шири мрежу у Београду и другим градовима Србије директно утиче на продубљавање медијског мрака у Србији и на додатну дискриминацију грађана Србије.
Познато је да су многе породице у Србији последњих месеци остале без програма N1 и других канала који нису по вољи режима, јер су дистрибутери које је купио државни Телеком скинули те програме са своје мреже. Дискриминацијом СББ-а и онемогућавањем радова на посатављању оптичких каблова онемогућава се да се то превазиђе па ти грађани осећају директне последице дискриминације СББ-а и они постају жртве дискриминације. То се противи основном уставнок принципу забране дискриминације, а уједно се крши начело равноправности свих облика својине и забране монополског понашања. Ово није само тема и борба СББ-а који се нормално бори за рад и профит, ово је и борба грађана, али и политичких субјеката за право да знају шта се догађа у земљи, када то већ не може да се оствари преко јавних сервиса.
Јасно је о чему се овде ради. Режим Александра Вучића не дозвољава другачије мишљење. То другачије мишљење може се чути једино на телевизијама које су на СББ-у и још на пар кабловских оператера. Па онда тог кабловског оператера треба купити, уништити или му макар онемогућити развој. Део су купили „масно“ плаћајући нашим новцем куповину кабловских оператера, попут Kopernikus Tehnology који је плаћен 195 милиона евра. Пошто покушај уништења кроз медијску сатанизацију још није успео сада се примењује мера онемогућавања нормалног развоја. Телевизије које свој програм емитују преко СББ-а нису опозиционе већ настоје да буду објективне и ако погледате вести на њима ту су апсолутно сви извештаји о активностима власти, али ту је и понеки став опозиције. Вучић је одлучио да и то мало вести о другачијем мишљењу онемогући – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.