Градски одбор Покрета за преокрет у Суботици у потпуности подржава протест против уништавања културног наслеђа Суботице на који је грађане за суботу  у 12,00 часова испред Народног позоришта позвала грађанска иницијатива „Природа и друштво“.

Градско одбор Покрета за преокрет у Суботица, чланица Савеза за Србију,   сагласан је са оценом да наш град архитектонски, али и у сваком другом погледу умире. За то кривицу сноси актуелно градско руководство које је Суботицу поделило као плен између странака на власти и локалне грађевинске мафије. До сада у Суботици никоме није падало на памет да руши грађевине под заштитом државе или да уништава зеленило на Палићу да би тамо направио паркинг за кафану. Ова власт то ради свакодневно.  Суботица је постала симбол уништавања културног наслеђа али и природних добара зарад богаћења страначких тајкуна. Томе мора да се стане на пут. Суботичани су дуго трпели понижење. Наша мирољубивост не значи да овога пута нећемо рећи – доста.

Позивамо све грађане да се придруже овом позиву, јер можда је ово последња шанса да одбранимо преостале културне вредности и да одбранимо наше животе и животе наше деце.