Извор: НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО

Протест „Један од пет милиона“одржан је на платоу испред Српског народног позоришта у Новом Саду. Говорили су балерина Бојана Леко, политичар Јанко Веселиновић и студент и музичар Никола Сибинчић.

Говорници на протесту “Један од пет милиона” у Новом Саду позвали су вечерас суграђане да у што већем броју дођу на велики грађански протест 13. априла у Београду који ће се држати под називом “МИлиОН” (Ми или он).

“Остале су још две недеље да испуне врло јасне захтеве”, рекао је председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић на протесту на тргу испред Српског народног позоришта.

Подсетио је да учесници протеста захтевају слободне изборе и слободне медије, као и оставке председника Србије Александра Вучића, председнице Владе Србије Ане Брнабић и председнице Скупштине Србије Маје Гојковић.

Веселиновић је рекао да грађани захтевају слободну Радио-телевизије Војводине.

Он је оценио да је медијски мрак у Војводини још гушћи него у осталим деловима Србије.

“Нови Сад је постао веш машина за прање прљавог новца Мила Ђукановића и мафијаша са Севера Косова и Метохије који су сада у Новом Саду! Није Нови Сад као што неки кажу у комуналној коалицији, као што кажу неки руководиоци Лиге социјалдемократа Војводине, Нови Сад је у криминалној коалицији. Војвођанску земљу грабе Вучићеви Арапи, а војвођански паори ће постати робови и кметови. Национализоваћемо сваки педаљ на тај начин отете земље”, поручио је Веселиновић.

Он је рекао да нова влада као прву ствар коју треба да уради јесте да одузме националну фреквенцију телевизији Пинк.

Веселиновић је позвао све присутне да дођу на велики протест заказан 13. априла.

“Ми морамо да отерамо ове хохштаплере и док се то не деси не можемо да будемо ни добри родитељи, ни добри професори, ни добри грађани, ни добри људи. Морамо завршити овај посао заједно! Александру Вучићу смо дали рок до 13. априла. Остале су ти још две недеље Вучићу, четрнаест дана ти је остало да испуниш врло јасне захтеве. Ако се то не деси, драги пријатељи позивам вас да се 13. априла нађемо у Београду и да чекамо да захтеви бдуду испуњени”, рекао је Веселиновић.

(Данас, Агенције)