Izvor: N1

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je da su protesti “Jedan od pet miliona”, održani prošlog vikenda pokazali da vlast “nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije”.

Kako se navodi u saopštenju SzS-a, Veselinović je, nakon sastanka sa političkim organizacijama koje su potpisale “Sporazum sa narodom”, rekao da je Srbija nakon događaja od prethodnog vikenda ušla u novu fazu protesta, kao i da su potpisnice Sporazuma podržale “intenziviranje protesta širom Srbije”.

Veselinović je naveo i da su uslovi za održavanje “fer i poštenih izbora” davno isporučeni režimu, ali da on odbija da odgovori na njih.

“U cilju ostanka na vlasti, ovaj režim se više ne koristi samo lažima i medijskim manipulacijama, već je Aleksandar Vučić odlučio da svoju poziciju brani silom. Dokaz za to su kordoni policije i žandarmerije koje su lažni doktor Nebojša Stefanović i njegov gazda izveli pred demonstrante” , kazao je Veselinović.

On je, kako se navodi u saopštenju, naveo da su potpisnici Sporazuma sa narodom dogovorili dalje korake i da će tome pristupiti “odgovorno” sa ciljem promene sistema koji “ignoriše” građane i “obesmišljava” institucije.