Izvor: N1

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je da su protesti „Jedan od pet miliona“, održani prošlog vikenda pokazali da vlast „nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije“.

Kako se navodi u saopštenju SzS-a, Veselinović je, nakon sastanka sa političkim organizacijama koje su potpisale „Sporazum sa narodom“, rekao da je Srbija nakon događaja od prethodnog vikenda ušla u novu fazu protesta, kao i da su potpisnice Sporazuma podržale „intenziviranje protesta širom Srbije“.

Veselinović je naveo i da su uslovi za održavanje „fer i poštenih izbora“ davno isporučeni režimu, ali da on odbija da odgovori na njih.

„U cilju ostanka na vlasti, ovaj režim se više ne koristi samo lažima i medijskim manipulacijama, već je Aleksandar Vučić odlučio da svoju poziciju brani silom. Dokaz za to su kordoni policije i žandarmerije koje su lažni doktor Nebojša Stefanović i njegov gazda izveli pred demonstrante“ , kazao je Veselinović.

On je, kako se navodi u saopštenju, naveo da su potpisnici Sporazuma sa narodom dogovorili dalje korake i da će tome pristupiti „odgovorno“ sa ciljem promene sistema koji „ignoriše“ građane i „obesmišljava“ institucije.