Veselinović nakon sastanka potpisnika „Sporazuma sa narodom“: Podrška intenziviranju protesta širom Srbije

Izvor: Savez za Srbiju

Političke organizacije koje su potpisale „Sporazum sa narodom“ jedinstveno su podržale intenziviranje protesta širom Srbije, rekao je Janko Veselinović, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret, nakon današnjeg sastanka opozicije.

Veselinović je istakao i da su potpisnici „Sporazuma sa narodom“ dogovorili dalje korake koji treba da obezbede ispunjenje uslova za održavanje fer i poštenih izbora.

„Ti uslovi su davno isporučeni režimu koji uporno odbija da odgovori na njih i tako dokazuje da zastupa interese samo svoje stranke i svojih birača“, ocenio je Veselinvić.

On je naveo i da su protesti „1 od 5 miliona“, održani proteklog vikenda, pokazali da režim nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije.

„U cilju ostanka na vlasti i nastavka pljačke koja preti da trajno uništi privredne potencijale Srbije, ovaj režim se više ne koristi samo lažima i medijskim manipulacijama, već je Aleksandar Vučić odlučio da svoju poziciju brani silom. Dokaz za to su kordoni policije i žandarmerije koje su lažni doktor Nebojša Stefanović i njegov gazda izveli pred demonstrante, ali i pred učenike gimnazije čijeg kolegu su uhapsili. I pored zloupotrebe policije i tužilaštva, ispunjeni su zahtevi za puštanjem na slobodu svih demonstranata koji su uhapšeni tokom događaja za vikend. I to bez obzira na to što je predsednik, koji je morao da se okruži kordonima policije da bi održao jednu od svojih mnogobrojnih i besmislenih konferencija za medije, samo 24 sata pre toga pretio da će pohapsiti sve demonstrante koji su ušli u Javni servis, a koji su od građana oteli Bujošević, Stefanović, Krstić“, rekao je Veselinović.

Veselinović je zaključio da je Srbija, nakon događaja prethodnog vikenda, ušla u novu fazu protesta, i da će potpisnice „Sporazuma sa narodom“ tome pristupiti odgovorno, sa ciljem promene sistema koji građane ignoriše, institucije obesmišljava, a ekonomiju trajno uništava.

Scroll to Top