ПРЕОКРЕТ се оштро противи продаји Телеком-а

     Покрет за ПРЕОКРЕТ се оштро противи продаји Телекома, за којег је ВладаСрбије јуче огласила продају.
Према речима проф.др Јанка Веселиновића, председника Покрета за ПРЕОКРЕТ постоји најмање пет разлога због којих Телеком не треба да буде продат.

   “Телеком остварујe профит и тако континуирано обезбеђује приход буџету Републике Србије. Прошле године Телеком је имао 122,4 милијарде динара пословних приход, а према консолидованом извештају остварио је 17,8 милијарди динара нето добити. Други разлог је у чињеници да је Телеком већински власник оператера из Републике Српске, м:тел-а из Бања Луке, м:тел-а из Подгорице, једне од ретких домаћих банака Дунав банке ад Београд. Телеком, са својим зависним предузећима има 2,9милиона корисника и потенцијал да ствара још већи профит. Трећи разлог је у чињеници да тако профитабилна компанија на нивоу свих предузећа запошљава 13.044 људи. Четврти разлог је што су у Европи многи од мобилних оператера у државном власништву и што се државе не одричу таквог ресурса. Ни пети разлог не говори у прилог продаји Телеком-а. Наиме, Европска унија није тражила да продамо Телеком, јединог мобилног оператера у Србији, у власништву наше државе.”
Став ПРЕОКРЕТА је да ни политички разлози не иду у правцу продаје Телекома. Председник Владе Републике Србије је у предизборним говорима обећао грађанима Србије да неће продати Телеком. Насупрот томе говорио је да се тиме продаје породично благо. Сличне изјаве давали су и остали функционери садашње владајуће коалиције. Јасно је да ће значајан део новца од продајеТелекома отићи у финансирање Београда на води, за који Влада Србије планира да издвоји око 300 милиона евра. Покрет за ПРЕОКРЕТ учиниће све да кроз политичко деловање оспори овакав лош И штетан економски политички потез Владе Србије. То је само један у низу пограшних потеза, која Србију гурају у још дубљу економску и социјалну кризу.

Scroll to Top