Млади „Покрета за ПРЕОКРЕТ“ упутили су „Јавни позив“ за продају макете Владе Србије, којој су посланици опозиције постављали питања у холу Народне скупштине Републике Србије у четвртак 25.6. 2015.године. Подсећамо, посланици опозиције били су принуђени да питања у име грађана Србије постављају МАКЕТИ, будући да Владу у пуном саставу нису видели годину дана јер су премијер и министри упорно избегавали да одговарају на посланичка питања. Аутори макету, која је замењивала Владу, сада нуде на продају. Продаја ће, како се каже у јавном позиву бити оглашена у свим НЕЗАВИСНИМ медијима и на сајту: preokret.org

У јавном позиву стоји да „Макета представља слику и прилику „праве“ Владе Србије: замишљена, збуњена, неспособна, нестручна. За разлику од „праве“ Владе не прави штету и неће вас задужити, обманути, смањити вам плату или пензију, неће вам увести нови порез и акцизе, неће подиће цене млека, струје… „

Наводе се и битне особине Владе: “Потенцијалним купцима може бити интересантна способност давања обећања (нарочито купцима који имају потребу да им неко даје обећања, која никада не испуни, а за узврат добију ново обећање, које за промену такође не буде испуњено)… „

Аутори макете су Млади „Покрет-а за ПРЕОКРЕТ“, без посла у струци: економиста, који развози пице по Београду; студент који студира медицину и гледа како нестаје здравствени систем; глумац који се сећа тешког пријемном и сада продаје карте за један фестивал; професор математике, који ради на замени колегинице до октобра и нада се да ће њен муж и она добити визу за Канаду… Они задржавају ауторска права да праве нове макете, уколико буде интересовања за њихов уметнички рад.

Почетна цена макете је 1,00 РСД.

Предмет понуде моћи ће да се разгледа у Београду: Каленић пијаца , дана, 27.07.2015. на трећи рођендан, ове више пута реконструисане и прекомпоноване Владе.

office@preokret.org

Млади Покрета за ПРЕОКРЕТ упућују

ЈАВНИ ПОЗИВ

Oбјављен 02. јула 2015.године у свим НЕЗАВИСНИМ медијима и на сајту: preokret.org

1. Предмет јавног позива: продаја макете Владе, у природној величини у очима грађана Србије.

2. Могућност учествовања: сва домаћа физичка лица (реално онемогућена огромна већина грађана, која живи од својих плата и пензија, недовољних за пристојан живот) и привредна друштва (већина притиснута државним наметима на рубу егзистенције), страна физичка и правна лица (нарочито она која су добила испод цене пољопривредно земљиште, хотеле, градове на води и сл.).

3. Докази о способности:

Купац је дужан да достави следеће доказе:

личну карту – ради утврђивања да није дошло до замене идентитета

изјаву о прихватању услова јавног позива

доказе о финанансијским користима, за оне који су добили бенефиције од Владе Србије.

 4. Опис предмета продаје: Макета Владе настала је из разлога што се „права“ Влада није појавила годину дана у Народној скупштини Републике Србије. Посланици опозиције били су принуђени да макети постављају питања. Ова макета представља слику и прилику „праве“ Владе Србије: замишљена, збуњена, неспособна, нестручна. За разлику од „праве“ Владе не прави штету и неће вас задужити, обманути, смањити вам плату или пензију, неће вам увести нови порез и акцизе, неће подиће цене млека, струје, неће урадити ништа на штету ни вашој ни другим породицама у вашем окружењу. Сви министри се не виде добро, јер је познато где се они најчешће налазе. Ови добро видљиви су добили награду за тај труд.

5. Време настанка: макета је настала последњег четвртка у месецу (25. јун 2015. године), који се никада више неће вратити и кога не може заменити ни један, ни први, ни други …четвртак неког другог месеца – баш као што ни нама не може заменити три изгубљене године са Владом, чија је макета слика и прилика. Сама Влада настала је, у нешто измењеном изгледу, пре три године.

6. Аутори предмета јавне набавке: Млади „Покрет-а за ПРЕОКРЕТ“ , немајући посао у струци: економиста, који развози пице по Београду; студент који студира медицину и гледа како нестаје здравствени систем; глумац који се сећа тешког пријемног и сада продаје карте за један фестивал; професор математике, који ради на замени колегинице до октобра и нада се да ће њен муж и она добити визу за Канаду… Они задржавају ауторска права да праве нове макете, уколико буде постојало интересовање за њихов уметнички рад.

7. Одлике макете: Влада Србије редовно производи макете (БГ на H20 и сл.) Модели макете су већ производили макете целих градова, тако да је у овој оваплоћен њихов рад, што значи да се претворио у њих саме. Модели из макете имају сијасет дражесних особина, што као појединци што групно. Појединци имају фантастичну моћ трансформације…други присуства на разним местима у исто време итд. Потенцијалним купцима може бити интересантна способност давања обећања (нарочито купцима који имају потребу да им неко даје обећања, која никада не испуни, а за узврат добију ново обећање, које за промену такође не испуни)

8. Почетна цена: 1,00 РСД

Услови конкурса:

1. Предмет јавне набавке се продаје у виђеном стању, па купац пристаје на скривене мане, поред ових силних мана које смо упознали и на својој кожи (и буђеларима) осетили…

2.Цела макета се продаје у „пакету“, јер би свака појединачна продаја могла довести до расходовања преосталих делова макете.

3. Предмет понуде ће моћи да се разгледа у Београду: Каленић пијаца , дана, 27.07.2015. на трећи рођендан, ове више пута реконструисане и прекомпоноване Владе и да са макетом купац дочека почетак четврте неуспешне године са Владом.

4. Купац макете Владе Србије гратис добија макету појединаца који су срасли са премијером и немогуће их је од њега одвојити, а у зависности од постигнуте цене могуће је да купац добије још неке гратис макете, било министара, било посланика који представљају слику и прилику странака владајуће коалиције (по избору).

5. Могућа је и компензација: за лекове, реагенсе и медицински материјал здравственим установама, храну народним кухињама, помоћ социјално угроженима и сл.

6. Достављање пријава – 30 дана од објављивања конкурса у средствима јавног информисања, последњег дана у пет минута до 12. Пријаве слати у „запечаћеној“ коверти са адресом : „Млади Покрета за ПРЕОКРЕТ“, са назнаком „За куповину макете Владе“.

7.За све нејасноће можете нас „звати и на друштвене мреже“. Из иностранства обавезно користити + 381.

Разматрање и оцена пријава:

Поступак разматрања и оцене пријава проводиће се по истеку рока за доставу пријава. Разматрање пријава ће бити јавно, а најбољу понуду ће изабрати млади Покрета за ПРЕОКРЕТ, аутори макете.