Председник „Покрета за Преокрет“ професор доктор Јанко Веселиновић борави у дводневној посети Србима са Косова и Метохије. У суботу, 27.јуна Веселиновић је боравио у Приштини где је посетио цркву Светог Николе и разговарао са приштинским протом Дарком Маринковићем, те посетио две српске породице.

„У Приштини живи свега четворо српске деце, док српска заједница у овом граду броји свега тридесетак Срба. Нажалост повратка нема због тога што су Срби који су некада живели у Приштини онемогућени у покушајима да врате своју имовину“ рекао је Веселиновић и оценио да се питање повратка недовољно поставља у разговорима Београда и Приштине. „Приштина је недоступна Србима а док год су Србима намењене само енклаве и села – нема пуне нормализације живота“ каже Веселиновић.

Председник „Покрета за Преокрет“ закључио је да је дијалог нужан али да у њега морају бити укључени и Срби са Косова и Метохије. Овако, Срби са КиМ сматрају да од бриселског споразума нису видели никакву корист и осећају да им је власт у Београду окренула леђа.

Другог дана боравка на Косову и Метохији, председник ПРЕОКРЕТА професор доктор Јанко Веселиновић присуствоваће литургији коју у Грачаници служи патријарх српски Иринеј.