Izvor: N1

Savez za Srbiju je u Lučanima predstavio izložbu „Šest godina propadanja“, na kojoj su, prema rečima organizatora, „prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosuđu, ekonomiji i medijima“.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović je naveo da je ta izložba juče održana ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu i da „na najbolji način prikazuje u kakvom medijskom mraku živimo“, saopštio je SZS.

„RTS kao javni servis prikriva istinu o stanju u Srbiji. Naša izložba prikazuje sve ono što je RTS sakrio. Prikazuje najviše cene goriva u Evropi, najniže plate i otete penzije. Ne može se istina sakriti večno“, rekao je Veselinović.

Nosilac liste SZS u Dragačevu Milan Radičević je kazao da mu je drago što je domaćin „jedine izložbe koja govori o svim temama o kojima se ne može čuti na velikim republičkim medijima“.

„Ove trotoare bismo mogli upotpuniti i lažnim obećanjima lokalne vlasti, poput obećanja o vraćanju Osnovnog suda u Guču, o otvaranju 1.000 novih radnih mesta, obećanja o rekonstrukciji i završetku hale u Lučanima i bazena, da će doći do ulaganja u poljoprivredu i drugih“, rekao je Radičević.

Predsednik Dveri Boško Obradović je dodao da, paralelno sa izbornom kampanjom, izborni štab SZS evidentira „sve izborne neregularnosti“, i da će po završetku izbora objaviti „belu knjigu“.

„Ne samo da ćemo popisivati ove neregularnosti, već ćemo im se suprotstaviti, i upravo je u tom smislu udruživanje imalo smisla, jer se sada ne suprotstavljamo pojedinačno već zajedno“ rekao je Obradović.