B92: Savez za Srbiju nakon BG izložbu predstavio u Lučanima

21045109345bf088fb5b1ec308951300_v4_big

Izvor: B92

Savez za Srbiju (SzS) je u Lučanima predstavio izložbu „Šest godina propadanja“.

Naizložbi su, prema rečima organizatora, „prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosuđu, ekonomiji i medijima“.

Predsednik Pokreta za Preokret Janko Veselinović je naveo da je ta izložba juče održana ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu i da ta izložba „na najbolji način prikazuje u kakvom medijskom mraku živimo“, saopštio je SzS.

„RTS kao javni servis prikriva istinu o stanju u Srbiji. Naša izložba prikazuje sve ono što je RTS sakrio. Prikazuje najviše cene goriva u Evropi, najniže plate i otete penzije. Ne može se istina sakriti večno“, rekao je Veselinović.

Nosilac liste SZS u Dragačevu Milan Radičević je kazao da mu je drago što je domaćin „jedine izložbe koja govori o svim temama o kojima se ne može čuti na velikim republičkim medijima“.

„Ove trotoare bismo mogli upotpuniti i lažnim obećanjima lokalne vlasti, poput obećanja o vraćanju Osnovnog suda u Guču, o otvaranju 1.000 novih radnih mesta, obećanja o rekonstrukciji i završetku hale u Lučanima i bazena, da će doći do ulaganja u poljoprivredu i drugih“, rekao je Radičević.

Predsednik Dveri Boško Obradović je dodao da, paralelno sa izbornom kampanjom, izborni štab SZS evidentira „sve izborne neregularnosti“, i da će po završetku izbora objaviti „belu knjigu“.

„Ne samo da ćemo popisivati ove neregularnosti, već ćemo im se suprotstaviti, i upravo je u tom smislu udruživanje imalo smisla, jer se sada ne suprotstavljamo pojedinačno već zajedno“ rekao je Obradović.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs