Општински одбор Покрета за преокрет Врбас оштро се  противи најављеном повећању цена даљинског грејања у Врбасу за 20%, које би требало на снагу да ступи од 15.октобра, а које је већ својим решењем одобрило Општинско веће. Очекујемо да режимска гласачка машинерија у Скупштини општине Врбас наредних дана потврди ову катастрофалну одлуку. Ово ће бити нови удар на џеп преко  4.000 Врбашана, који се у око 1.000 станова греју на централно грејање. То ће драматично утицати на  стандард наших суграђана, поготово пензионера и људи са ниским примањима.

Општинко руководство које расипнички троши средства грађана, не питајући их за приоритете, одлучило је да повећа цену грејања за чак 20%, иако су и постојеће цене за многе биле превисоке.  Ако се у обзир узме да ће пред новогодишње празнике Врбашани за “поклон” добити  више цене грејања јасно је да су предизборна обећања била још једна шарена лажа.

„Ово је нови харач који од Врбашана узимају СНС, СПС, СРС  и који су овога пута још дубље гурнули руку у наш џеп.  Ако узмемо у обзир и њихове партијске колеге у Београду, које су утврдиле највише цене горива у Европи, онда је јасно да наши суграђани могу, под овим режимом, очекивати само још црње дане. Покрет за преокрет свакако неће стајати скрштених руку, јер изгледа да они немају граница. Користићемо сва демократска средства у својој борби и радујемо се скором формирању Савеза за Србију у Врбасу и нашој заједничкој борби“ – истиче Ђорђе Пиварски, председник Општинског одбора Покрета за преокрет у Врбасу.