РТС : Савез за Србију са захтевима испред РТС-а

img-9c5e6ce0d07a24043260cf2cb4dc9614-v

Извор: РТС

Савез за Србију (СЗС) најавио је да ће радикализовати акције пошто је, кажу, истекло време да Радио-телевизија Србије испуни њихове захтеве о објективном информисању и представљању опозиције на том јавном сервису.

Председавајући СЗС Јанко Веселиновић рекао је новинарима испред зграде РТС да је опозиција пре месец дана послала допис РТС-у у којем позива на неопходност истинитог, благовременог и објективног информисања, али да је рок за испуњење захтева истекао.

Упитан на који начин планирају да радикализују приступ, Веселиновић је рекао да сада опозиција усклађује ставове и да ће у наредних 10 дана донети принципе и мере заједничке борбе.

Он је додао да је СЗС данас испред РТС-а, јер је тај медијски сервис украла „једна странка, један човек“ и да су ту јер грађани не могу да чују истину.

Веселиновић је опет прочитао захтеве, међу којима су да се чланицама СЗС-а омогући редовно учешће у информативном програму од најмање 30 минута недељно, не рачунајући вечерње дебатне формате, као и да се деманти и одговори СЗС-а прочитају у истим емисијама и форматима у којем су објављени ставови представника власти о опозицији.

Скупу СЗС-а присуствовао је и председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић који је рекао да је Србија у ситуацији да чланови Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) дају политичке оцене и да су чланови РЕМ-а ударна песница странке на власти.

Тадић је оптужио власт да злоупотребом медија „угрожава демократију и економску будућност“ земље.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић