АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У СУБОТИЦИ

bolnicaslika

Стање у здравственим установама у Суботици је алармантно, а главни проблем је недостатак медицинског и немедицинског особља, али и све већи  недостатак медицинских средстава и застарели и неодржавани објекти здравствених  установа и  њихова опрема.  Градски одбор Покрета за преокрет указује да ових дана није било довољно ММР вакцина у Дому здравља Суботици, Служби за заштиту жена и деце,   у улици Ђуре Ђаковића, а имајући у виду да је реч о првој вакцини коју деца примају то је посебно алармантно.

Бројни грађани, посебно родитељи мале деце жалили су се ових дана на услове у Општој болници у Суботици, посебно на дечјој хирургији,  где су родитељи документовали запуштеност и неусловност тог објекта, у коме треба да се оперишу њихова деца.

Покрет за преокрет је и раније указивао да се новчана средства грађана Суботице троше на разноразне музичаре, који представљају скупу забаву за осиромашене грађане и услугу за помоћ за страначке промоције. За то време здравствене услуге су на најнижем нивоу од санкција из 90-тих година, а њихов ниво је стално у паду.

Покрет за преокрет тражи одговорност градских челника за овакво стање у здравству, а првенствено градоначелника Богдана Лабана, чију смо оставку и  раније тражили.

ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(17.09.2018.) Гостовање проф.др Јанка Веселиновића, председника Покрета за преокрет и члана председништва Савеза за Србију на ТВ "Наша" - о Савезу, о плановимa, медијима, изборима, одговорности садашњег режима.
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(08.05.2017.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић
ТВ Наша - Уз јутарњу кафу
(25.04.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић