АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У СУБОТИЦИ

bolnicaslika

Стање у здравственим установама у Суботици је алармантно, а главни проблем је недостатак медицинског и немедицинског особља, али и све већи  недостатак медицинских средстава и застарели и неодржавани објекти здравствених  установа и  њихова опрема.  Градски одбор Покрета за преокрет указује да ових дана није било довољно ММР вакцина у Дому здравља Суботици, Служби за заштиту жена и деце,   у улици Ђуре Ђаковића, а имајући у виду да је реч о првој вакцини коју деца примају то је посебно алармантно.

Бројни грађани, посебно родитељи мале деце жалили су се ових дана на услове у Општој болници у Суботици, посебно на дечјој хирургији,  где су родитељи документовали запуштеност и неусловност тог објекта, у коме треба да се оперишу њихова деца.

Покрет за преокрет је и раније указивао да се новчана средства грађана Суботице троше на разноразне музичаре, који представљају скупу забаву за осиромашене грађане и услугу за помоћ за страначке промоције. За то време здравствене услуге су на најнижем нивоу од санкција из 90-тих година, а њихов ниво је стално у паду.

Покрет за преокрет тражи одговорност градских челника за овакво стање у здравству, а првенствено градоначелника Богдана Лабана, чију смо оставку и  раније тражили.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић