Skip to main content

DANAS : U Beogradu i zvanično formiran Savez za Srbiju

Izvor : DANAS

U Beogradu je danas i zvanično formiran Savez za Srbiju. Na inicijativu bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, savez je formiralo devet opozicionih partija i pokreta.

Foto: Tviter/ Narodna stranka

To su: Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Zdrava Srbija, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Pokret Otadžbina i Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Osnivačka skupština održana je u beogradskom Centru Sava.

„Okupili smo se da bismo smenili politiku ponižavanja građana Srbije i ponudili izbpr i nadu svim opozicionim biračima“ poručili su lideri Saveza za Srbiju povodom zvaničnog osnivanja tog opozicionog bloka.

 Osnivači SZS su ocenili da politička scena u Srbiji „više nije ista“ i da sada „svi opozicioni birači imaju nadu da može doći do promena“.

„Zato smo prešli sa reči na dela i dogovorili se oko 30 programskih tačaka od čijeg sprovođenja zavisi normalan život svakog građanina. Borba protiv politike siromaštva koju sprovodi aktuelna vlast, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porekla imovine i pitanje Kosova i Metohije – tu nema mesta našim ideološkim razlikama. To daje nadu da u Srbiji može doći do promena“, saopšteno je povodom osnivanja Saveza.

Ove reči zajednički su potpisali bivši predsednik Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Dveri Boško Obradović, predsednici Zdrave Srbije i Levice Srbije, Milan Stamatović i Borko Stefanović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik pokreta „Otadžbina“ Slaviša Ristić i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.