GERILA : SNS-ovci „na crno“ prodaju naftu poljoprivrednicima, po cisterni uzmu više od MILION dinara!

nis_mercedes_1735-696x431
O ovome Pokret za PREOKRET javno govori

Izvor: Gerila

Ništa porez, ništa akcize!

To je geslo kojim se vode naprednjački naftni „bosovi“, koji poljoprivrednicima, konkretno u Bačkoj, prodaju naftu.

Vest o kojoj je ovde reč dolazi nam iz okoline Bačkog Petrovca, gde čitav „biznis“ vode članovi Srpske napredne stranke iz ovog mesta, ali i iz obližnjeg Novog Sada.

Poljoprivrednici u ovom kraju su, blago je reći, očajni. Umesto 14 hiljada dinara koliko su dobijali za subvencije – sada primaju samo 4.000 hiljade! Još kada se na to doda i organizovani kriminal koji im je nametnuo SNS…

Kako sve ovo funkcioniše?

Dileri iz SNS-a prodaju poljoprivrednicima naftu i đubrivo. „Bez papira“, dakle na crno – cena po litru nafte je 120 dinara. Sa „opranim“ papirima cena po litru je 150 dinara.

Ljudi koji su umešani u ovaj posao nabavljaju naftu za 75 dinara. Prodaju je (prosečna cena) za 130 dinara po litru. Dakle, već u startu je razlika 55 dinara.

Ako tih 55 dinara pomnožimo sa 20 hiljada (koliko litara najčešće ima 1 cisterna koja se prodaje u ovom kraju) dobijamo cifru od 1.100.000 dinara po cisterni, koliko imaju „čiste“ zarade ovi „trgovci naftom“ pod patronatom SNS.

Ukoliko to prebacimo u evre, to je oko 10 hiljada evra po jednoj cisterni. Državna kasa od toga vidi tačno 0 dinara, pošto sav novac odlazi direktno u stranačku kasu Srpske napredne stranke!

Na ove kriminalne radnje u Bačkoj, prvi je skrenuo pažnju narodni poslanik Janko Veselinović iz „Pokreta za preokret“.

tweet-janko

 

Nadamo se da će za ovaj kriminal neko jednog dana odgovarati!


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs