УТВРДИТИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЈУЧЕРАШЊИ ПОЖАР И КАТАСТРОФАЛНО СТАЊЕ ДЕПОНИЈЕ

deponija-starapazova

Јучерашњи велики пожар на градској депонији смећа у Старој Пазови подсетио је све становнике општине Стара Пазова на неодговоран однос општинског руководства и директора ЈКП „Чистоћа“ Јовице Гагрице у односу на екологију и здравље људи наше општине, оцењује Општински одбор Покрета за преокрет Стара Пазова. Како се депонија  налази  у непосредној близини ауто-пута Нови Сад-Београд, и два километра од кућа то проблему даје већу тежину и тражи хитне реакције, али и одговорност.

Показало се још једном да нестручност директора и немаран однос према депонији могу проузроковати озбиљне последице. Јуче је био угрожен и саобраћај на ауто-путу Нови Сад-Београд, а значајан део становника општине био је угрожен густим димом и непријатним мирисом.

Општински одбор Покрета за преокрет тражи да се хитно утврди да ли је тачно да се на депонију одлаже отпад без икакве контроле и да ли је истина да се на депонију, због неадекватне контроле, доноси и опасан отпада. Од општинског руководства тражимо одговор и на питање да ли је тачно да се смеће нестручно одлаже, па да због тога често долази до самозапаљења. Грађани Старе Пазове, али и остали грађани који користе ауто-пут, треба ли би да знају и одговор на питање зашто је депонија запуштена, неадекватно ограђена, па ветар смеће односи на удаљене њиве и према ауто-путу, што проузрокује загађење околине и даје лошу слику о нашој општини.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs