juGmedia: Opozicija u Nišu zahteva raspisivanje referenduma o niškom aerodromu

opozicija-oko-aerodroma

Izvor: juGmedia

Pokret „Dosta je bilo“ dostavio je Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, nađe i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora tog pokreta Marko Stojanović.

Stojanović je kazao da u slučaju da vladajuća većina ne prihvati predlog tog pokreta, postoji opcija da se referendum izdejstvuje prikupljanjem 25 hiljade potpisa građana Niša.

„Referendum može da bude organizovan i naknadno, nakon što Skupština grada Niša donese odluku“, kazao je Stojanović na konferenciji za novinare, koju su na platou ispred niškog aerodroma organizovali predstavnici devet opozicionih stranaka u Nišu.

Predstavnici  Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta „Dveri“ , Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative najavili su da će se zajedničkim snagama boriti protiv prelaska aerodroma u vlasništvo države.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković,  apelovao je na aktuelnu vlast da prestane sa „represijom i zaplašivanjem“ odbornika vladajuće većine.

Stanković je rekao da još nema poziva za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu.

„Očigledno je da nemaju većinu i da im treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju“, istakao je Stanković.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke izjavila je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aeodrom neće uzeti.     


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs