ВОЈВОДИНИ ЈЕ НУЖАН ПРЕОКРЕТ

preokret-vojvodina

Покрајински одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ усвојио је документ „Преокрет за Војводину“ – програм од 15 тачака са смерницама у кључним областима важним за живот грађана покрајине.

Овај документ настао  је из потребе да се заустави назадовање Војводине које је приметно у свим областима и препознаје се као економски, политички, културни, демографски, еколошки суноврат.

Програм „Преокрет за Војводину“ је подељен на 15 области у којима процењујемо да је неоподан преокрет – између осталог здравства, образовања, питања мањинских заједница, пољопривреде.

Војводина је на путу пропадања а међу решењима које Покрет за ПРЕОКРЕТ предлаже су: заустављање продаје земље странцима и враћање пољопривредног земљишта локалном становништву уз фер услове закупа, персонализација избора, подстицаји за развој руралних и мањих урбаних средина, боље кориштење туристичких потенцијала, заустављање еколошке девастације Војводине. У документу стоји и да је неопходно променити стање у области медија у Војводини који су под окупацијом једне странке, „вратити“ јавни сервис грађанима и изборити се за поштовање етичких и професионалних стандарда у овој важној области.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs