INSAJDER: Opozicione stranke traže istragu zbog pretnje njihovim liderima

insajder

Izvor: Insajder

Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Levica Srbije, Pokret za preokret i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas zatražili su danas da se sprovede istraga zbog, kako tvrde, pretnji opozicionim liderima putem Tvitera.

U saopštenju se ocenjuje da najnovija pretnja opozicionim liderima putem Tvitera pokazuje da je „politika mržnje“ koju, kako kažu, promoviše vlast, izmakla kontroli i pokazuje „tragične rezultate“.

Oni se pozivaju na tvit Gorana Pantovića od 16. januara.

tvit

„Sprovođenje ovih metoda od strane predstavnika vlasti i njihovih sledbenika ne samo da se ne može opravdati, već u svakoj normalnoj državi podleže krivičnoj odgovornosti i ozbiljnim sankcijama“, navele su stranke u zajedničkom saopštenju.

Te stranke su ocenile da to predstavlja promociju jednog nenormalnog i nedopustivog modela ponašanja i legitimizaciju vređanja i pretnji koje neretko prerastaju u otvoreno nasilje.

„Pretnje, ponižavanja i uvrede koje najviši državni funkcioneri svakodnevno upućuju političkim protivnicima i nepodobnim novinarima postale su opasan manir koji su oberučke prihvatili i počeli da svakodnevno primenjuju njihovi agresivni sledbenici, sledeći primer koji im pružaju njihovi politički uzori“, navele su stranke u saopštenju.

Osude i za pretnje Janjiću

U zajedničkom saopštenju oni su naveli da osuđuju i pretnje koje su upućene glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, koji je i potpredsednik NUNS-a.

Ovo Udruženje je tražilo da nadležni organi preduzmu mere zbog pretnji.

NUNS je saopštio da je bezbednost Janjića direktno ugrožena jer se na pojedinim Fejsbuk stranicama nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, kao i da je hajka indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom, što govori da se radi o organizovanoj kampanji protiv njega.

„NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih i Janjića“, naveo je NUNS u saopštenju.

NUNS dodaje da je direktan povod za pretnje Janjiću njegova ocena da je Ivanovićevo ubistvo politički motivisano.


Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић