Осим у Београду, скандал у вези са новогодишњим кићењем града и у Нишу. Тражимо да се утврди одговорност за арчење новца грађана

obrenoviceva-prethodnih-godina

Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ  у Нишу тражи од тужилаштва и полиције да утврди чињенице везане за новогодишње украшавање града које је плаћено преко 50.000 евра, а чији је добављач била фирма Кип лајт (Keep light), оспоравана због прескупе новогодишње јелке у Београду. Посебно сумњива и законски спорна  је чињеница да је, већ у свету познати, добављач најскупље јелке на свету Кип лајт, био једини понуђач за украшавање Ниша. И док се у Београду причало о раскиду овог уговора, у Нишу се овом темом још нису бавили ни градски одборници, али ни тужилаштво ни полиција.

Подсећамо да је град Ниш ове године имао веома скромне новогодишње украсе, тек на неколико крошњи у центру града, за које је издвојена нимало скромна сума од 6 милиона динара, што је преко 50.000 евра. Исти износ за новогодишњу расвету потрошен је и прошле године и није јасно шта се десило са тим украсима, чије су они власништво и да ли су можда они продати неком другом граду ове године.

„Град Ниш је један од најсиромашнијих већих  градова у Србији. Имамо много приоритета. Много је наших суграђана који немају за основне животне потребе, а разбацујемо се новцем као пијани милионер. За ово неко мора да одговара, јер по свему судећи прекршени су закони из области јавних набавки. Ово није само смејање грађанима Ниша у лице већ и озбиљно кршење закона.“– истиче Ирена Игић, председница ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ Ниш.

Погледајте гостовање председника Покрета за преокрет проф.др Јанка Веселиновића код Марка Степановића у емисији "Разоткривање" на ТВ "Наша"
(20.09.2018.)
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(17.09.2018.) Гостовање проф.др Јанка Веселиновића, председника Покрета за преокрет и члана председништва Савеза за Србију на ТВ "Наша" - о Савезу, о плановимa, медијима, изборима, одговорности садашњег режима.
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(08.05.2017.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић