Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ  у Нишу тражи од тужилаштва и полиције да утврди чињенице везане за новогодишње украшавање града које је плаћено преко 50.000 евра, а чији је добављач била фирма Кип лајт (Keep light), оспоравана због прескупе новогодишње јелке у Београду. Посебно сумњива и законски спорна  је чињеница да је, већ у свету познати, добављач најскупље јелке на свету Кип лајт, био једини понуђач за украшавање Ниша. И док се у Београду причало о раскиду овог уговора, у Нишу се овом темом још нису бавили ни градски одборници, али ни тужилаштво ни полиција.

Подсећамо да је град Ниш ове године имао веома скромне новогодишње украсе, тек на неколико крошњи у центру града, за које је издвојена нимало скромна сума од 6 милиона динара, што је преко 50.000 евра. Исти износ за новогодишњу расвету потрошен је и прошле године и није јасно шта се десило са тим украсима, чије су они власништво и да ли су можда они продати неком другом граду ове године.

„Град Ниш је један од најсиромашнијих већих  градова у Србији. Имамо много приоритета. Много је наших суграђана који немају за основне животне потребе, а разбацујемо се новцем као пијани милионер. За ово неко мора да одговара, јер по свему судећи прекршени су закони из области јавних набавки. Ово није само смејање грађанима Ниша у лице већ и озбиљно кршење закона.“– истиче Ирена Игић, председница ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ Ниш.