МИНИСТАР ВУЈОВИЋ ЗБОГ УВРЕДЕ ПЕНЗИОНЕРА МОРА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ

Годишњој скупштини Новог удружења пензионера Србије присуствовао је данас проф. Др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, који је поздрављајући чланове Скупштине, истакао да је партнерски Преокрета и НУПС-а трајно и да је усмерено на заштиту пензионера у Србији. Истакао је да без политичке борбе нема краја обесправљивању пензионера и да ће Покрет за преокрет увек бити уз пензионере и да је, заједно  са њима, спреман да се бори на улици, пред судовима, али и на изборима.

Због изјаве да пензионери „имају право на пензију, не на износ“, коју је министар финансија у Влади Србије, Душан Вујовић, дао јуче у Скупштини Србије, мора да одмах поднесе оставку, јер је увредио пензионере, баш као и садашњи директор БИА-а новинарке и жене. То је речено на данашњој Годишњој скупштини Новог удружења пензионера Србије (НУПС), одржаној данас у Дому синдиката у Београду. Са скупа је поручено да НУПС удружен са другим пензионерским удружењима, синдикатима и другим лево орјентисаним покретима и партијама, одлучан да се бори за враћање достојанства најстаријој популацији, али и свим другим угроженим категоријама.  Истакнуто је да пензионери  траже да им се врати одузето, да им се обезбеди редовни пораст пензија према порасту трошкова живота, да се пензионерима побољша здравствена заштита, прошири листа доступних лекова и да се за беспомоћне обезбеди помоћ у кући. Исказана је одлучност да се за ове циљеве боре свим законским средствима, на суду, на протестима али и на изборима, уз оне који су показали доследност у борби за права пензионера. Истакнута је погубност СНС власти по пензионере, уз навођење статистичких података о повећаној смртности услед недоступности здравственој заштити и тешким условима живота.

„Вратите нам достојанство, вратите нам одузето и обезбедите нам нормалан живот. Дозволите нам да са својим, законом стеченим примањима, располажемо сами, а ви задржите за себе сениорске картице, које нам, сем попуста на погребне услуге, не пружају ништа што већ немамо“ – поручила је у свом обраћању члановима Скупштине проф. др Драгица Минић, председник Скупштине НУПС-а

Скупу су, поред Јанка Веселиновића, председника Покрета за преокрет и председника ГО Преокрета Београд Мише Бједова присуствовали  представници Удружења синдиката пензионера Србије, Уједињених гранских синдиката Независност, Удружење војних бескућника Србије и других организација.

Scroll to Top