НСПМ: Покрет за преокрет предао кривичну пријаву против градских власти у Београду због уништавања заштићене културно-историјске целине Скадарлија

NSPM media

Извор: НСПМ

Београд — Покрет за преокрет предао Вишем јавном тужилаштву кривичну пријаву против градских власти због уништавања заштићене културно-историјске целине Скадарлија.

Пријава је поднета против градоначелника Београда Синише Малог, градског менаџера Горана Весића, в.д. директора Завода за заштиту споменика културе Београда Оливере Вучковић и градског архитекте Милутина Фолића.

Покрет је навео да је градска власт Београда уништава Скадарлију, тако што без ваљане документације, уместо старе калдрме на асфалтирану подлогу поставља беле облутке и тиме трајно нарушава аутентичност тог светски познатог дела града.

Председник тог покрета Јанко Веселиновић рекао је да је уз пријаву поднета и обимна документација која обухвата и фотографије „облутака“ из Грчке који су стављени у делу Сакадарлије.

Он је рекао да очекује да ће надлежни суд и полиција брзо утврдити ко је за то одговоран.

Веселиновић је навео и да сматра да кривична пријави треба да буде одмах узета у разматрање јер, како је рекао, на пролеће се може очекивати да ће градска власт наставити уништавње тог културног добра.

Он је оно што се ради у Скадарлији назвао вандализмом и упитао шта би било и да ли је могуће да то неко уради у Паризу, односно Монмартру.

ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(17.09.2018.) Гостовање проф.др Јанка Веселиновића, председника Покрета за преокрет и члана председништва Савеза за Србију на ТВ "Наша" - о Савезу, о плановимa, медијима, изборима, одговорности садашњег режима.
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(08.05.2017.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић
ТВ Наша - Уз јутарњу кафу
(25.04.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић