НУПС ЋЕ НА БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА НАСТУПИТИ СА ПОКРЕТОМ ЗА ПРЕОКРЕТ

nusp_preokret

Ново удружење пензионера Србије (НУПС) на наредним београдским изборима наступиће са Покретом за ПРЕОКРЕТ. Руководство НУПС-а ову одлуку донело је јединствено имајући у виду досадашњу борбу ПРЕОКРЕТ-а и Јанка Веселиновића за права пензионера. Ова једина опозициона политичка организација пензионера подржава принципе које је Покрет за преокрет усвојио поводом београдских избора, а то подразумева борбу за поштене изборе, залагање за заустављање пропадања Београда и одговорност оних који су овај град довели у овакво стање.

  • „Због истрајне и искрене борбе за права пензионера подржаћемо Покрет за преокрет на наредним градским изборима и заједно учинити да на власт дођу одговорнији људи који поштују и пензионере. Не могу пензионери да преузму улогу дечијих вртића у Београду, а тренутно у Београду фали око 30.000 места у предшколским установама. Београд није омогућио да пензионери имају уредну здравствену заштиту, већ се могу лечити само они који имају новца да плате приватне лекаре. Уместо у домове здравља новац се улаже у скупе фонтане и прескупу новогодишњу расвету.“– истиче проф. др Драгица Минић, председник Скупштине НУПС-а поводом подршке Покрету за преокрет.
  • „Покрет за преокрет је истрајан у борби за права пензионера. Једини смо поднели скупштинску иницијативу за формиранје анкетног одбора који би утврдио начин трошења новца из пензионерских фондова. Тражимо да се пензије врате на претходни ниво и да се пензионерима врати новац отет за претходне три године. То је од 1.000 до 5.000 евра по пензионеру. Однос према пензионерима у Београду је неприхватљив. Нити могу да се адекватно лече, нити има довољно места у домовима за старе, а династија Кркобабић их малтретира по редовима за мизерне пензије.“– истиче проф. др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

Гостовање Јанка Веселиновића на ТВ "Наша"
Савез за Србију има програм. Кључни су лустрација, успостављање правне државе, враћање достојанства здравству и школству. Вратићемо отете пензије и субвенције пољопривредницима. Нико од нас неће засести у фотељу.

(13.11.2018.)
Јанко Веселиновић - Трибина Савеза за Србију у Гучи, октобар 2018
ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(22.10.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић

szs